Slide Help jij de
waterdieren?
 

De Waterdieren campagne streeft er naar om een nieuw perspectief op water te brengen, door het als een soortgenoot te beschouwen en te leren hoe we ervoor kunnen zorgen.

Wij geloven dat we samen de impact van deze campagne kunnen vergroten door meer mensen te inspireren actie te ondernemen ten behoeve van water, op individueel, lokaal maar ook landelijk niveau.

We hebben grote plannen! Help jij ons om verder te gaan?

Individueel Niveau


 • De Waterdieren Quiz

  De quiz en de campagne verder ontwikkelen. Dankzij de quiz kunnen we makkelijk informatie verzamelen over wat het publiek al voor water doet en welke Waterdieren mensen voor willen en kunnen zorgen. Door de Waterdieren als communicatiemiddel te gebruiken, kunnen we begrijpen wat het publiek bereid is om voor water te doen.

 • Waterdieren Toolkits

  Mensen besluiten om een waterdier te adopteren, geweldig! Maar wat nu? Hoe verzorg je een Waterdier? Om de vragen over het verzorgen van de Waterdieren te beantwoorden, willen we voor elk Waterdier een Toolkit ontwerpen die alle benodigde informatie bevat zowel als enkele tools om ervoor te zorgen.

 • 360° Animatiefilm

  Laten we de dieren tot leven brengen! We willen een serie van 360° filmpjes maken om te laten zien waar de Waterdieren overal om ons heen zijn en helpen. We dromen ervan misschien zelfs een augmented reality-app te ontwikkelen, waarmee je de Waterdieren je huis kunt laten binnenkomen.

 

Lokaal Niveau


 • Het Waterdieren Park

  Laten we een Waterdieren Park creëren, om te laten zien hoe we voor de Waterdieren kunnen zorgen en om een plek te hebben waar het publiek terecht kan voor inspiratie. Wij zien dit als een prachtige aanvulling op de fysieke locatie van de Water Embassy. Heeft u ruimte voor ons?

 • De Waterdieren Show

  Er zijn zoveel creatieve mensen die al de meest inventieve manieren bedenken om voor water te zorgen. Wij vinden dat dat beloond moet worden. Laten we de lokale Waterdieren Show opzetten waar we de beste water interventies van een gemeente tentoonstellen en een Waterdieren Trofee uitdelen voor het beste idee.

 • Waterdieren Co-creatie Workshop

  Als creatievelingen zelf willen we helpen met het bedenken van nieuw beleid dat water voorop stelt! Wij zijn van mening dat als we vanuit het perspectief van een water verpleegkundige naar beleid kijken, we innovatieve wetgeving kunnen bedenken die de zorg voor water niet beperkt, maar burgers en bedrijven in staat stelt om voor water te zorgen. Daarom ontwikkelen we een creatieve sessie om lokale beleidsmakers te ondersteunen bij het vinden van nieuwe benaderingen.

 

Landelijk Niveau


 • Waterdieren Congres

  Hoewel we geloven dat er veel kan worden gedaan op lokaal niveau, zijn we benieuwd naar hoe een landelijke aanpak, met als doel om water niet langer als een product te beschouwen, kan worden vastgesteld. Daarom hebben we interesse om samen te werken met organisaties door heel Nederland om seminaries te programmeren die het perspectief van zorg voor water verspreiden.

 • Waterdieren Buurt Programma

  We willen een sponsorprogramma opzetten met gemeenten met het doel waterdiervriendelijke initiative in buurten te ondersteunen. Een groep mensen of buren kunnen zich aanmelden wanneer ze een ontwikkelingsplan hebben om een Waterneushoorn of een Waterolifant te adopteren. Als het plan wordt goedgekeurd, ontvangen ze geld om hun groene dromen in hun straat waar te maken. Hiermee willen we buurten in staat stellen acties te ondernemen om waterdiervriendelijker te worden.

 • Landelijk Waterdierenvriend Toernooi

  Welke buurt, stad of regio is het meest waterdiervriendelijk? Laten we erachter komen door het Nationaal Waterdierenvriend Toernooi te organiseren om te ontdekken waar het waterdiervriendelijkste gebied van Nederland is en elkaar te inspireren met wat er allemaal gemaakt wordt.

 • Waterdieren Onderzoek

  Het onderzoek dat gedaan werd voor de Water Embassy, ClickNL en Design United heeft aangetoond dat als waterzuiveringsinstallaties op een visuele en voor het publiek toegankelijke wijze in een wijk worden geïmplementeerd, het kan leiden tot 10% extra waterbesparing. Wat als het publiek niet alleen toeschouwer is, maar ook deelneemt aan het schoonmaken en verzorgen van water? In samenwerking met onderzoekers, waterschappen, drinkwaterbedrijven en gemeenten, zouden we graag de invloed van participatief ontwerp op de gedragsverandering het publiek (met betrekking tot water) verder onderzoeken.