Voor welk waterdier wil jij zorgen?

Adopteer een waterdier en word een officiële verzorger van waterdieren!

Bekijk de waterdieren


Voor welk waterdier wil jij voor zorgen?

Adopteer een waterdier en word een officiële verzorger van waterdieren!

Bekijk de waterdieren

"De Waterdieren" is een campagne die bedoeld is om ons weer in contact te brengen met water en te begrijpen hoe we samen voor het water om ons heen kunnen zorgen.

Voor welk waterdier kan je zorgen?

Doe het Waterdier test!

De waterdieren


Image

De Waterhamster


De Water Hamster is een klein en gemakkelijk waterdier. Hij heeft niet veel nodig en je hoeft je er niet aan aan te passen. De hamster's favoriete activiteit is om te rennen in zijn kleine waterrad om het water door de leidingen te duwen.

Image

De waterkat


De waterkat is zo'n makkelijk waterdier: hij is meestal aan het slapen en doet zijn eigen ding. Het beste is om er voor zorgen dat alles in huis zo ingesteld is dat de waterkat gewoon kan eten, slapen en naar buiten gaan wanneer hij maar wil.

Image

Het watervarken


Het Watervarken is een heel levendig waterdier. Hij houdt ervan om de hele tijd te snoepen en te rollen in de modder. Zijn favoriete tussendoortje zijn alle kleine restjes in het water uit de keuken. Let er wel op dat hij niet de ongezonde dingen tussendoor eet.

Image

De Water Alpaca


De Water Alpaca is een zeer enthusiast en vriendelijk waterdier. Zijn favoriete plek is tussen de planten of in de tuin. Het houdt ervan om onder de regen te springen, omdat dit zijn waterbont vol en glanzend maakt.

Image

De waterkoe


De waterkoe is een waterdier dat heel vaak dorst heeft. Zij houdt ervan om buiten zoet water te drinken en in ruil daarvoor zorgt zij voor een lekkere maaltijd, omdat zij weet waar de beste groenten groeien.

https://www.waterdier.nl/water-rhinoceros-nl/

De Waterneushoorn


De Waterneushoorn is een grote waterdier. Wat hij het liefst doet is om rond te rollen op de grond. Dat voelt net als een massage voor zijn droge en jeukende huid waardoor je hem vaak op de grond ziet liggen.

Image

De waterolifant


De Waterolifant is een majestueus en vriendelijk waterdier. Hij is erg enthousiast maar kan ook af en toe erg onhandig zijn. Hij heeft geen slechte bedoelingen, maar zijn grootte is gewoon niet altijd praktisch, zeker niet als hij de stad bezoekt.

Image

De Waterwalvis


Oh de Waterwalvis, hij wil echt niets slechts doen, maar gewoon genieten van alle dingen die hij op het land ziet en daar wil hij graag dichterbij zijn.