Image

Het Watervarken



Het Watervarken kan heel leuk zijn. Het zoekt altijd naar hapjes en houdt ervan om de kleine stukjes voedsel uit het keukenwater te eten. Zijn favoriete plek is in je tuin. Het rolt altijd rond in de modder en wacht tot je thuiskomt om wat van dat heerlijke keukenwater te krijgen.

Als je goed voor het watervarken zorgt, zul je zien hoeveel dingen je met je keukenwater kan doen. Terwijl iedereen altijd denkt dat het verspilling is, is het watervarken er zeker blij mee. 


Adopteer er een

Hoe zorg je voor een watervarken?


De beste manier om voor een watervarken te zorgen is om je keuken/kookwater op te vangen. Je kan het grootste deel van het water, dat normaal gesproken naar beneden gaat, gebruiken om het aan je watervarken in de tuin te geven. Maak je geen zorgen als er kleine stukjes voedsel in zitten of als het vertroebeld is door het koken van rijst. Dit is iets waar niet alleen je watervarken houdt, maar ook je planten zullen blij zijn met wat extra voeding. 

 

Image
Image

Wees gewoon voorzichtig met wat er nog meer in je water zit. Zware chemicaliën, medicijnen en niet-ecologische zepen kunnen je watervarken ziek maken. Om er goed voor zorgen dat je helemaal geen zware chemicaliën gebruikt, is een trucje om een emmer naast je gootsteen te hebben om het echte vuile water te scheiden van het kookwater. Het lekkere kookwater kan je dan in je tuin gooien voor het watervarken. Als het rijst/pasta water of thee is kan je het aan een klein watervarken in je kamerplanten geven. 

 

Kun je kookwater verzamelen om het watervarken te verzorgen?



Adopteer er een