Wat is het verhaal achter de Water Dieren?

Als we het over de watertransitie hebben, komen vaak technische vraagstukken naar voren. Maar er is meer aan de hand. In Nederland, hebben we een systeem ontwikkeld waarmee we water als een product kunnen behandelen, een onbeperkte hulpbron die uit onze kranen stroomt. Het wordt als service geleverd of in flessen in de winkel gekocht. Water kan iemands eigendom zijn. Daardoor is in feite ook een essentieel deel van ons lichaam en de omgeving waarin we leven gecommercialiseerd. Door deze veranderingen is de verantwoordelijkheid voor water verschoven van het publieke domein naar overheden en bedrijven.

We moeten water weer als een soortgenoot gaan beschouwen, als een dier waar je goed voor moet zorgen. Elk Waterdier staat symbool voor een belangrijke waterprobleem waar we mee te maken hebben. Door een parallel te trekken tussen hoe we voor Waterdieren kunnen zorgen en water zelf, kunnen we er anders mee leren omgaan.

De Waterhamster rennt in zijn waterrad om water door de leidingen te duwen. Help de Waterhamster door de kraan vaker dicht te draaien. De Waterneushoorn houdt ervan om te dartelen in de aarde, bij jou in de buurt. Haal de tegels uit je tuin of maak samen met je buren een waterdiervriendelijke park om de Waterneushoorn wat ruimte te geven. Welk dier kies jij om te adopteren en waarom?

De Waterdieren

Image

De Waterhamster


De Waterhamster is een klein en gemakkelijk waterdier. Hij heeft niet veel nodig en je hoeft je er niet aan aan te passen. De hamster's favoriete activiteit is om te rennen in zijn kleine waterrad om het water door de leidingen te duwen.

Image

De Waterkat


De Waterkat is zo'n makkelijk waterdier: hij is meestal aan het slapen en doet zijn eigen ding. Het beste is om er voor zorgen dat alles in huis zo ingesteld is dat de waterkat gewoon kan eten, slapen en naar buiten gaan wanneer hij maar wil.

Image

Het Watervarken


Het Watervarken is een heel levendig waterdier. Hij houdt ervan om de hele tijd te snoepen en te rollen in de modder. Zijn favoriete tussendoortje zijn alle kleine restjes in het water uit de keuken. Let er wel op dat hij niet de ongezonde dingen tussendoor eet.

Image

De Wateralpaca


De Wateralpaca is een zeer enthusiast en vriendelijk waterdier. Zijn favoriete plek is tussen de planten of in de tuin. Het houdt ervan om onder de regen te springen, omdat dit zijn waterbont vol en glanzend maakt.

Image

De Waterkoe


De Waterkoe is een waterdier dat heel vaak dorst heeft. Zij houdt ervan om buiten zoet water te drinken en in ruil daarvoor zorgt zij voor een lekkere maaltijd, omdat zij weet waar de beste groenten groeien.

https://www.waterdier.nl/water-rhinoceros-nl/

De Waterneushoorn


De Waterneushoorn is een grote waterdier. Wat hij het liefst doet is rond  rollen op de grond. Dat voelt net als een massage voor zijn droge en jeukende huid en dat verklaart waarom je hem vaak op de grond ziet liggen.

Image

De Waterolifant


De Waterolifant is een majestueus en vriendelijk waterdier. Hij is erg enthousiast maar kan ook af en toe erg onhandig zijn. Hij heeft geen slechte bedoelingen, maar zijn grootte is gewoon niet altijd praktisch, zeker niet als hij de stad bezoekt.

Image

De Waterwalvis


Oh de Waterwalvis, hij wil echt niets slechts doen, maar gewoon genieten van alle dingen die hij op het land ziet en daar wil hij graag dichterbij zijn.